Dagens Långa…

Torsdag – Nollgradigt, grått, mörkt och blåsigt. Det verkar som solen är på väg lite ner redan, fast det har varit rätt mörkt hela dagen. Det regnade lite i natt och det är högvatten, inte så många centimeter kvar tills vattnet sipprar över strandkanterna. En björkdunge nära jag bor är redan under vatten och björkarna lutar rätt betänkligt där. Marken där är en sandbank och har blivit underminerat. Det är några stammar som ligger i vattnet och har fastnat i den lösa botten, effektivt rensad av grenar och kvistar av forsarna längre ut på älven. Naturen är tyst, det enda som hörs egentligen är ett gäng kraxande kråkor eller någon jätteflock av kajor. Det är tyst och sterilt. Man hör knappt vinden men man märker den när den blåser i nacken och av flaggspelen ut i affärscentrat. Konstigt nog så blåser det från öster idag istället från nord eller väst. Än har inte frosten letat sig in i backen och de snöfläckar som kom i höglandet är nu borta igen, den här slaget vann hösten, det är inte vintrigt än men nog tror jag att Kung Bore snart mobiliserar om och tar sig ett nytt anfall.

Det är svårt att tro att advent är bara två veckor bort, tiden går ju rätt fort nu men i affärscentra har de ställt upp en gran vid den mindre rondellen. Några idioter har skaffat sig en tradition av såga ner julgranarna där och antagligen väntar de på att ljusen sätts på innan de tar fram motorsågen. I år tror jag inte att det blir en stor julgran vid den stora rondellen för den har knappt överlevt advent och affärerna som bekostat de var rätt sura ifjol. Då stod den en vecka innan den låg massakrerad ner i backen. Mora marknadsför sig som orten där jultomten bor i sitt Tomteland en bit bort från centrumet. Tydligen har en del inte riktigt fattat hur viktig denna näring är för landsdelen, vare sig de ägnar åt tjuvjakt med fylla eller annat så behövs turisterna för att driva affärerna.

Kollade på jobb på förmiddagen och et var inte mycket som var där, det mesta kräver högskoleutbildning eller liknande och konstigt nog förutom brist på lärare eller sjuksköterskor så är det ont om höga chefer. Ska på en jobbträff nästa fredag, då ska jag jag kolla med expertisen på arbetsförmedlingen om hur mitt Cv ser ut. Visst är det viktigt med Cv, men när man läser om rönen om dem så känns det rätt löjligt. Den ska se rätt ut men ändå sticka ut. Kanske ska man då göra en torr A4.a och linda in den i en dildo. Den är då i varje fall sticka ut då. Väldigt mycket man läser man känns som alla är hjärntvättade från början. Det är väl en och annan konsult som haft föredrag där och tjänat storkovan inför hänförda åhörare som tar åt sig av det nya. Kanske är det på grund av att religionen, den gamla strikta kristendomen har spelat ut sin roll och vi söker efter nytt. Vad det är varierar nästan år från år, vad det är som gäller nu är annat vad det var i fjol och säkert kommer det nya rön redan om allt redan nästa år, allt baserat på rent bondförnuft fast med något nytt namn. Med nya föredragare som har läst en ny bok med i stort samma innehåll.

Jag borde gå ut i helgen, men eftersom jag ska till Uppsala helgen efter så kommer jag fixa julgrejerna redan nu, samtidigt är det däcksbyte både på min och farsans bil. Ska dock försöka se till att jag får lite tid för mig själv. Men den ska klämmas in i julhandelsturen som blev flyttad från Fars Dag på grund av farsan var magsjuk och morsan trodde förstås att det var något annat. Kan ju inte se till att en burdus 82 åring ska ut på vägarna nu. Så jag får snällt agera som chaffis. Det är rätt läskigt att se hur snabbt de har blivit äldre, speciellt farsan som efter sina två infarkter i somras har blivit svag, han som har alltid varit som en stålfarfar och dragit igång projekt för att dels se till att han håller på med något men också för hela världen ska se vad han kan och hur kry han är, trots ålder. Det går fort med det där och man hänger inte riktigt med. Det gör ju också att det påverkar jobbsökeriet, jag får ju tänka inte bara två gången om jag skulle ta ett jobb i södra Sverige. Även om jag är van bilförare och gillar åka långt, så finn det ju gränser. När jag var och hälsade på exet förr, så var man bra trött när man kom hem, speciellt under vintrarna med halkan eller oväder. Att vara väldigt fokuserad i timmar tog rätt bra, även om jag då hade en ledig måndag. Med andra ord så står jag vid ett vägskäl just nu, oavsett jag vill eller inte. Just nu är dock fokusering på ett nytt jobb och sedan ta tag i allt annat. Fast en skön grej är att trots nya vinterdäck så går jag redigt på plus den här månaden, det är ju en skön känsla. Kramar!