Dagens långa…

Fredag – Halvvägs på november nästan, det är den 14.e idag och det är två veckor av denna eländiga månad. Nu är det snart helg och som vanligt så börjar nog fokusen hamna i den helg som kommer. Har lite projekt som ska göras. Ett byte av däck på min och farsans bil, två att rigga upp för advent. Resten av julförberedelserna blir först nästa helg men det är bara bra att dela upp allt. Samtidigt ska jag ta ut päronen till Insjön och Borlänge för lite julinköp fast jag har tjuvstartat lite. Tre ljusstakar från Jula och ett par ljusslingor rusta. De ser inte vara av världens bästa kvalitet men de funkar. Meningen är att allt ska pluggas in om två veckor och förhoppningsvis är det lite snö då och då ser allt rätt snyggt ut. Lika så ska stugan få lite ljus och sättas in timers så att allt smäller på rätt tid och släcks, elen är ju inte billig idag.

På tal om stugan, jag har knappt varit där sedan sista helgen här med exet. Var där och städade ett par gånger sedan dess lite snabbt och var och provspelade med en akustisk gitarr för att kolla akustiken där. Inspelningen av musik som jag planerade i somras har lagts på hyllan ett tag. Vill inte spendera för mycket nu innan det har lösts sig med jobb men det ska bli av, det blir intressant hur saker jag har i huvudet och det som dykt upp när jag leker med gitarren kommer att låta i verkligheten. Blir kul att utöka det jämfört det jag gjort tidigare som blev mer eller mindre massa gitarrsolon till olika komp jag hade gjort. En del av det jag gjorde kommer jag så spela in på nytt, fast med mer struktur. Det som var handikapp var avsaknad av vettiga trumspår och det ska avhjälpas denna gång. Spela in musik är lite som måleri, vet att jag har sagt det ett antal gånger och det är rätt häftigt hur allt får liv och förhoppningsvis lite djup. En del saker som Enigma gjorde, låter relativt enkelt att spela in, som tur så har jag ett gammalt men väldigt hyfsad ekor ack som gör att synt spår lyfter lite och får djup. Fast det blir mer under våren för då är det varmt nog i stugan nu blir det för kallt för det. Det som intresserar är få ihop det hela och höra hur det låter en dag. Tror knappast att jag vill ge ut det på något sätt, kanske något via Youtube men den delen är inte så viktig. Det är själva processen med det hela som är det roliga, resten mest en klackspark.

Annars blir det lite film under helgerna och i veckan som kommer, ska nog köpa hem några julfilmers Lite tecknat under december sitter rätt så det blir något sådant när man hinkar i sig te. Nu när den dagen snön kommer blir det en kamerautflykt också för att fixa fram ett julkort. För att det ska funka bra så blir det lite fotoshop på det. Målar dit lite detaljer som annars saknas i verkligheten. Fäbodarna här är perfekta för det. Har dock fotat sönder några så jag får nog vackert söka andra. Har haft fundering att teckna sådana för att hålla det vid liv och det är enklare att infoga saker och anpassa dem in en tänkt scen. Men än så länge är det inte aktuellt, brukar göra det runt Lucia, dit är det ju fyra veckor.

Nästa vecka blir det fyra dagar jobb, sedan en dag kurs och sedan ska jag dra nytta av det för att söka jobb. På eftermiddagen blir det lugnare här för jobbsökeri så då det blir eftermiddagens uppgift. Ska bli skönt att åka hem vid fyra rycket idag sedan. Det är lite moment 22 över det. Är ju inte uppsagt, bara informerad över att tjänsten ska dras in vilket gör att dels att det jag kan söka på är jobb som blir ledig vid årsskiftet och helst då inom kommunen. Där så tänker jag om möjligt, kolla vad som erbjuds och det skriftligt för jag vet sedan länge det som utlovas muntligt är ju inte värt någonting.

Har varit ute på lunch i gråvädret. Ett tag hade ett par, tre snöslingor förirrat sig ner från molnen men det har inte blivit mer. Det är fortfarande grönt på gräsmattorna och de juldekorationer folk och affärer satt ut såg lite malplacerade ut. Även om det är rätt lite dagsljus så känns det inte som första advent är på gång men kanske kommer det rätt snart. Tur att man har nya vinterdäck på bilen. Kramar!