Måndag – vintertid, lite ljusare när jag vaknade efter en stormig natt. Det är faktiskt varmare och soligt ute, det blåser mycket fast inte så mycket som igår kväll. La in lite mer musik i min musiksticka, Aerosmith saknas ju, ska lägga in lite Van Halen i två olika mappar, en med David Lee Roth och en med Sammy Hagar. Det är lite som två olika band med samma namn vilket är bättre? Beror vilket humör man är i. Båda är svinbra, om ni frågar mig. Sen är den där stickan full. Fantastiskt att man kan få plats med så mycket i en sticka och att man kan använda det till en bilstereo. Man slipper alla dessa töntkäcka röster i radion, NRJ och Mix Megapol är värst. Synd bara att jag glömde den på datorn morse och stereon var död. Eftersom det är en måndag, så tog det tid innan jag kom på att det saknades något på stereon. Eftersom en tyst bil är en tråkig bi, så rattade jag till något som hade signal, NRJ….

Där var det någon form av låtsas diskussion om svartsjuka i ett förhållande. Det var enligt dem okej att flirta lite på krogen för att kunna få bekräftelse av folk. Med andra ord är det okej att halvpassivt söka efter något nytt, bara man åker hem med sin partner för natten. Tänk om någon pusslar med sig telefonnummer, tänk om den andra råkar spendera mer än fem minuter för länge med den oskyldiga flirten. Tänk om den andra personen man träffar nu, råkar gunga till tillvaron och med tiden tränga in en kil i förhållandet? Varför ska man söka efter bekräftelse av en annan i huvudtaget? Är det så att man plötsligt efter ett tag är trött på den andra och ser bara det tråkiga med att det har blivit vardag. Är det så att man efter ett par år eller så känner sig lastgammal och behöver något slags kvitto över var man står i marknaden? För mig känns det lite som man ändå söker.

Råkade lite av den i helgen, var faktiskt ute på krogen. Skulle på fest i Mora men på väg dit såg jag en affisch som informerade om att Sky High skulle lira i en av krogarna i kommunen. Krogen som är en pub i en by en bit bort så 100 meter efter vandrande på den blåsiga och folktomma gågatan i Mora vände jag om. Bilen startades på nytt och Sollerön blev målet. Sky High var som de brukar vara, farbröderna levererade och på ett sätt som är en lektion över hur det borde vara. Att man börjar med en låt, rullar in spontant in på något annat och landar in i den ursprungliga låten igen, utan några missar, utan några tveksamheter. Clas Yngström må ha vitt år numera, men fortfarande spelar han inte bara skjortan utan kallningarna av väldigt, väldigt många som spelar gitarr. Det var gott om folk, var nog den enda som var spiknykter och det var väl kul att en del damer kom fram för att snacka men två av dem hade sina gubbar med sig och de såg inte så särskilt glada över när de hittade frugan som spenderade rätt mycket tid med skallig okänd man. En av dem hamnade i bråk med sin gubbe, efter att ha spenderat tid med nästa gubbe i baren. Den andra var från Stockholm och funderat på att flytta hit. Hennes gubbe som såg ut att vara en liten skit som lekte bankir som spelade i ett hårdrocksband som tydligen spelade lite här och där i Europa, var bra på arslet, och upptagen med att vara det han ansåg vara bra på, dricka pilsner och vara en allvetande, dryg rockstjärna.
Frugan var nog efter mer än bekräftelse, det såg ut som hon att hon dels hade tröttnat på myrstacken hon bodde i och hennes dryga gubbe som antagligen inte alltid kunde ha ekonomi till att betala det som hör till vardagen, räkningarna.

Telefonen är död, vete fan vad Telia håller på med men de klagar på störningar, antagligen har det göra med stormen som var i helgen men det är den andra gången det är krångel med telefonen sen jag nappade på deras erbjudande. Har beställt ett nytt SIM-kort och få se om det gör skillnad, just nu är Nokian död, man kan använda den att kasta mackor med ut på Siljan. Har ingen lust att åka ännu en gång till Borlänge för att få den fixad. Det är ju 12 mil från Orsa dit.

Idag börjar det, jobbjakten, i bakgrunden så printar jag ut mitt CV för fullt. 50 ex att börja med och ska innan lunch börja med kommunhuset. Är ju anställd inom kommunen så jag ska väl börja där som en markering. Det ger ju mer bättre intryck trots allt än att skicka iväg det på nätet. Är redo för allt, men helst inte inom vård eller sådant, det kanske av att jag mår illa varje gång när jag är på en vårdinrättning, trots att jag har varit inlagd några gånger på grund av operationer och av min diabetes i början. Men alla är olika och trots det att jag inte vill jobba med sådant så är jag imponerad av dem som jobbar med dem. Ha en skön höstdag och hoppas att ni ställde om klockan igår. Nu är det ju officiellt vinterhalvår men om sex månader så får vi vända det tillbaka igen och förhoppningsvis njuta av kvällssolen. Kramar!