Tisdag förmiddag, regnet har tagit en paus. Men det är mörkt ute, mörkt för att vara mitt på dagen. Ryggen gör sig påmind. Vaknade med ryggskott igår och var hemma igår och idag. Som vanligt, så twistade jag den sönder när jag sover, det händer ett par gånger om året och även då när jag tränade så hände det lika ofta så det är något jag gör i sömnen. Sov dåligt i natt, mest för att jag hade sussat bort halva dagen så jag kollade på första halvan av “Das Boot”, som enligt mig som bok och en väldigt lång film är ett mästerverk. Kanske lite tradig för den flera timmar långa filmen utspelar sig på en ubåt men är ovanlig nog för den porträtterar inte tyskarna som blodhungriga nazistrobotar under kriget utan visar dem som människor som råkar ha leva i en fel tidpunkt i historien. Läste boken i lumpen i Karlskrona och det var mycket man kände igen sig. Tristessen i dödande av tid, avsaknaden av tjejer som gjorde att språket och skämten blev väldigt grova. Det finns en nazist i filmen, första officeren som kaptenen gör narr av. I början av filmen så förödmjukar han honom genom att be om musik och säger “Kan inte Hitlerjugenden sätta på en skiva, Tipperary sången om jag får be!” inför alla de andra officerare.

Filmintresset är inte lika stort som det brukar under hösten, har hamnat i en puppa där jag har knappt kontakt med folk, reagerar inte för mycket, varken av glädje eller sorg längre. Ringer eller messar inte till någon längre, träffar eller anstränger mig inte helhjärtat längre. Vare sig helg eller vardag, så går dagarna ihop. Det är grått och kallt ute och det är lika grått i själen. Det är höst.. Jag fungerar men inte så mycket mer och vet inte om jag har resignerat helt eller inte. Det är väldigt mycket stiltje i mitt liv nu. Känns som jag är tom på impulser även om jag kan ibland ta bilen för en tur, men även det är mera sällan. Har också lagt ner rätt mycket, dock försöker jag dra ner på maten, vill inte tröstäta.

Lagt ner de datingsajter jag har fiskat i jakt på något nytt, men det är väldigt stereotypt där. De kontakter jag haft, så känns det som det de skriver är som de har alla skrivit ut ur samma manus. Träffat tre ochdet har inte funkat, känt som varningsklockorna inte bara ringa utan som de börjat tjuta som flyglarm innan ett anfall. Den första var rätt jordnära men man kan nog lätt säga att det blev kulturkrock där och det kändes som vi var varandras motpoler, redan i det första mötet och även om hon gillade mig så kändes det kallt. Attraktionen och nyfikenheten dök aldrig upp hos mig. De två andra var som kopior av samma person, skilda med barn som tärde på dem eftersom de hade så ont om tid för sig själva, ekonomiska problem, trots bra jobb och annat. Dessutom så var de rätt lika varandra, som de var släkt med varandra. Båda var rätt trevliga men det kändes inte så jag vill det ska kännas. De sa saker som inte överensstämde med de sa i början och det kändes som det skulle bli massa problem från början så jag la ner det också. Därefter har det varit tystnad, som det vore höst, sen höst.

Har inte hört från kompisen i Falun heller, han blev nog sur efter han ringde och ville ha akut skjuts till Säter för han mådde inte bra, då var jag i Söderhamn och skulle träffa damen där inom några minuter, dessutom är det drygt 25 mil dit till Falun så jag bad honom att ringa till sin syster istället eller ambulans. Vår gemensamma kompis ringde och va på gång att ge upp för han hade inte råd eller lust att handla till honom varje dag. Istället för mat så köper han cigaretter och röker nog upp två pack om dagen istället för att köpa mat. Just nu har jag inte heller ork att göra något där. Har ringt ett par gånger men får inte svar. Lika bra att låta det vila då. Har ändå fullt upp att hålla min nos upp på vattenytan och för att inte sjunka ned. Ryggen jävlas och det är dags att vila den lite till. Ha det gott o kram på er!