Torsdag – Dagen innan fredag, haft lunch och det var soligt nog att kunna åka runt nedcabbad. Synd bara att det inte är varmare och mer dagsljus på kvällarna för att kunna ta sig en tur runt innan man åker hem. Det är gott om vägar med vackra vyer här som tigger om att man ska ta en tur. Gillar ha det som en stund för mig själv. Hösten är här, och med den filmnörderiet, ska kanske köpa mig en Blueray spelare under 400 kr med 3D, vissa filmer skulle det vara häftigt med 3D. Ska kolla vidare på den, om man skulle behöva speciella brillor för den för massa pengar så skippar jag det. Fast i år är jag väl inte så sugen på att jaga film, något har hänt med mig under tiden jag var med exet. Men om det är komplett och för 400 så varför inte. Har rätt dött på jobbet och mycket tid att döda. Ska hem 16.00 och grundlacka ena bakskärmen på Mercan, bilen ska bli klar till helgen, om det inte regnar.

Det är den 11.e september idag och konstigt nog är det mindre än väntat med påminnelser om när några idioter kapade ett gäng plan och störtade dem mot de två tornen och Pentagon. Kanske därför som Obama drar ut i krig nu, konstigt nog är det just idag och antagligen så hurras det i USA som får känna ännu mera patriotism. Vilken röra USA och innan dem, Ryssland har ställt till. Givetvis ska väl Nato och deras samarbetspartner som Sverige bidra, annars får vi inte teknologin till att skydda våra gränser från USA. Tycker nog det är FN som borde göra något vettigt och då ska det banne mig vara USA och Ryssland som ska betala för skiten och återuppbyggnad. Nu ser det ju ut som diverse extrema grupper försöker starta religionskrig, med andra ord kommer det säkert bli grymma folkmord på minoriteter och andra religiösa grupper. Oavsett kristen, muslim eller jude, så ber man till samma Gud. Tur att man är ateist. Givetvis spelar tillgången på billig och tillgänglig olja huvudsyftet, för annars hade väl Saudi-Arabien blivit sönderbombad för länge sedan. Där är det tydligen helt okej att halshugga sina anställda om man inte är nöjd med dem. Ifall ni inte tror på det, kolla på YouTube, där finns det sådana klipp. Men så får ju amerikanarna förtöja sina fartyg där, då är det väl okej?

Ska njuta av helgen, fast utan utgifter ska iväg nästa helg så är det skönt att spara lite på bilen och inte vara tvungen att sitta bakom ratten. Om två veckor blir det ju en hel del mil ändå så att jag ska nog se till att jag känner mig fräsch in för det, Annars blir det ju bara rutinkörning, känner den planerade rutten väl och det kommer ju bara vara en avstickare. Fast jag kanske skippar det hela och åker till Danmark istället. Har egentligen aldrig varit där förutom en gång stått skitfull på en perrong, jag tror vi var i Köpenhamn eller så var det i Malmö. Det var en rätt hård helg. Karlskrona Riksgränsen tur och retur med ett gäng killar och massor av öl…

Känner mig mest tom, har nog krupit in ett skal där jag skyddar mig från känslor och annat. Kanske bäst så, har sörjt kanske för mycket under sista tiden och sen några veckor sedan har jag hamnat i ett tillstånd där jag är vid sidan av allting. Känner ingen glädje men ingen sorg. Det som jag känner ibland är ilska, frustration och åter ilska som pyr, borde nog få utlopp för den men kan hantera det ofta. Stubinen är kortare än vanigt och känner att jag ryter till nog ibland, även då när det är obefogat. Men säga förlåt känns lite fel, drar mig hellre undan. Kanske är det för att hitta mig själv i vardagen, kanske är det för att bygga murar kring mig, starkare än förr. Eller är ar det så att vardagen börjar bli rutin igen. Sover fortfarande dåligt men ligger inte vaken på nätterna längre så det blir inte så mycket Starbuck längre. Men sover gärna ut långt på helgerna. Samtidigt känner jag att jag pressar mig själv och borde ta mer intryck av dem, ett av dem är att ta promenader men samtidigt känns det då som jag kommer att få flashbacks, jag lät henne få del för mycket av min värld, finns inte mycket platser här upp där jag inte har något minne från henne. Men jag BORDE börja gå lite som förberedelse för att motivera mig för att träna igen. Men just nu har inte träningen några mål, utan mål så finns det ingen morot. Jag har som ni säkert om ni läst detta satt ut nya mål, men de kan jag inte sätta igång med just nu utan de får mogna lite. Vågar inte planera för saker som binder mig några veckor framåt. Tar sakerna dag för dag fortfarande. Det finns en del saker jag ska fullborda, som en del i skriveriet, där är det ju en ny sak som är påbörjat men den krockar lite med vad jag har skrivit om förr och det som är tänkt behöver nog lite mer till för att mogna.

Det är val på söndag, passa på att göra din röst hörd så rösta! Annars har du ju egentligen ingen anledning till att gnälla om hur landet styrs eller inte styrs. Det är din plikt för dig och oss andra att göra det och det är din plikt att ta reda på vad du står för och på vilka du ska rösta på. Samtidigt har det blivit alltför mycket likriktat mellan partierna, det finns egentligen inte mycket kvar av ideologier eller framtidstro bland partierna. Men även om våra partier är gamla, så finns det ännu en uns av det kvar och det är sånt som man får tänka på. Utan ideologier hade vi inte haft de självklarheter som vi har idag. Vi har ju 40-timmars vecka, jobbar i femdagar och har en massa försäkringar och pension vid viss ålder. Vi har kvar en hel del trygghet som inte fanns några få generationer sedan. Alla dessa saker har inte kommit av sig själv utan av opinionen krävt detta. Tänk detta att först 1921 kom det allmänna rösträtten för både kvinnor och män i Sverige och 1939 kom den första lagstiftade semestern, då var det i 2 veckor. Mycket har hänt sedan dess och mer kan göras, så rösta på söndag!