Måndag – enligt almanackan den första höstdagen. Inget regn, inga gråa moln, fast dimman låg tjockt över himmelen som täckte solen och gjorde det hela till mera grått ändå. Det var lite rått och kyligt av nattens dagg. Den första dagen av den årstiden jag gillar minst. Den första halvan där man kan kika på hut träden tar sig an höstfärgerna är fascinerande men den andra halvan med mörker och annat är inte kul, det är då när träden inte hänger kvar i utan bildar en brun knastrande matta på marken. Det är den tiden från oktober till första snön, som är så dötrist, en längtan till första snön. Innan det är det förstås en del hållpunkter, konstigt nog så börjar det en väntan till julen redan i oktober. När jag var tio år och som nyinflyttad till Sverige så prenumrerade mina föräldrar kalle anka från vecka 40 fram till nyår. Det som var häftiga att de hade alltid roligare adventkalender än vad SVT och vad de andra hade att erbjuda. Det hände i tre år kanske, men det där med vecka 40 har blivit ett slags start för att kika fram till julen. Numera så brukar clementinerna dyka upp då och tack vare att Halloween börjar bli en grej som säljer, så brukar de första julprylarna dyka upp. Likt som alla andra så tycker man att det är lite för tidigt med alla dessa tomtar och annat i oktober men samtidigt lite mysigt. Men först i november som annars är det absolut tristaste månaden på året så börjar det hända mer på den fronten. Halloween eller All Helgona, är startskottet för julhandeln och man börjar bunkra upp saker för julen. Dit är det långt ännu men man börjar tänka på det…

I höst är det en del pyssel, vinterbilen ska få ett par nya vinterdäck fram, de gamla är slut, den ena har en decimeter lång spricka på insidan, samtidigt så ska jag fixa hjullager fram på den. Det är en ganska dyr operation men viktigt. Cabben ska in på vinterförvaring och servas innan Kanske passar jag på att besikta den så jag slipper göra det i på våren, då alla ska besikta sina sommarbilar, husbilar och hojar. Samtidigt är det rätt skönt att åka med den utan att behöva kolla över axeln, i de varma sköna vårdagar är det en skön känsla att trycka på knappen och cabba ner.

Helgen som gick var mest för ett evenemang för Custom Car Club i orsa. De har under sommaren samlat in en hel del pengar, främst genom att sälja hamburgare på orsayrorna, något som var nog tufft i den värmen som var. De fick ihop 40 000 kr som de överlämnade till Barncancerfonden. I lördags var det överlämningen och de inbjudna hämtades från Falun till Orsa. De hade en heldagsprogram med besök på rovdjursparken på Orsa Grönklitt, bowling och det avslutades med en middag på Bowlingen där överräckningen skedde. Det hela blev en intressant och en rolig dag för alla och det var rätt imponerande hur de har fått ihop programmet och hur välarrangerat det hela var. Sedan körde vi gästerna tillbaka till Falun och alla utom jag åkte hem till Orsa eller till för några Mora. Själv valde jag stanna kvar en stund och passade på att morsa på kompisen och vi snurrade runt i Falun ett tag. Även där märks att sommaren är över, de olika serveringarna hade plockat undan sina ute möbler och det var rätt ödsligt. Det är höst nu även i länshuvudstaden.

Sov hela söndagen nästan, magsjukan kanske gjorde sitt men det var skönt att sova ut, även om det kändes som jag hade festat kvällen innan Sakta men säkert blev jag piggare och kanske var det sista gången nu innan nästa sommar som gräsklipparen tankades och fick lite motion på tomten. Det behövdes dock. Nästa som väntar är en sandhög som ska användas för att jämna till vid stranden vid stugan för att göra gräsklippning och annat lite mer behagligare och för att minska ner stigningen ner dit. Trädgårdstraktorn har haft det lite väl kämpigt med även lite last på släpkärran. Hoppas att det blir lite mindre brantare nu. Samtidigt så ska jag kolla på en del klipp som jag spara från Youtube, trummaskinproblematiken verkar få en ny lösning. Zoom har en rätt häftig ministudio på 24 kanaler för bara några tusen, den har gitarreffekter, sampler och en trummaskin inbyggde, plus att den går att bygga ut med en likadan maskin till så att man får för samma pengar till en ordentlig anläggning. Gillar det, när så pass mycket grejer är inbyggda i samma enhet, mindre trubbel med att få allt att funka. När bilarna är klara är det då dags för det. Men troligtvis kommer inspelningsplanerna skjutas upp ytterligare en tid. Det är viktigt att ha projekt nu, mest för att bygga upp egot igen och att glömma så mycket som har varit. Det är dags att gå vidare, kanske får jag lust att ta mig på skorna och gå på kvällarna som förberedelse för att ta mig till gymmet. Det är viktigt att skapa rutiner innan man gör det för så kommer man inte skolka från gymmet. Fast det stora är projektet är nog att skaffa mig nytt jobb. Det blir tufft, men det är dags att börja på nytt, mitt nuvarande liv behöver förnyas, annars så blir det inget liv jag vill ha eller se framemot.